Menu:

Menu okolicznościowe
Menu na chrzciny

Wesele (przykładowe menu)

Uroczyste powitanie MŁODEJ PARY chlebem weselnym i solą oraz lampką szampana


OBIAD
  • Rosół z makaronem
  • Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
  • Filet drobiowy z migdałami i sezamem
  • Wrzeciona ze schabu z pieczarkami
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Surówki (3 rodzaje do uzgodnienia)

ZIMNA PŁYTA
  • Schab pieczony ze śliwką, morelą
  • Rolada z kurczaka faszerowana mięsem
  • Karczek wieprzowy faszerowany pieczarką
  • Rolada z boczku z majerankiem
  • Roladki z łososiem wędzonym
  • Szyneczki faszerowane musem chrzanowym
  • Galaretka z kurczaka z warzywami
  • Jajka po tatarsku
  • Filet rybny po grecku
  • Śledzik w oleju z cebulką
  • Sałatka lwowska ze śledziem
  • Sałatka fantazyjna z szynką
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka jarzynowa

DODATKOWE DANIA CIEPŁE
  • Kurczak faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym z suszonymi pomidorami podany z ryżem szafranowym
  • Schab po kijowsku
  • Kotleciki mielone z pieczarkami
  • Flaczki wołowe na rosole
  • Barszczyk czerwony z kołdunami litewskimi

SŁODKIE SPECJAŁY
  • Ciasta 150g/osobę (5 gatunków)
  • Owoce sezonowe 100g/osobę
  • Tort weselny 100g/osoba

DODATKI (bez limitu)
  • Pieczywo mieszane
  • Sos tatarski, chrzan, ćwikła
  • Kawa z dodatkami
  • Herbata z dodatkami
  • Woda z cytryną
  • Soki 100%, napoje gazowane i n/gaz.

STÓŁ WIEJSKI
  • Swojskie kiełbasy
  • Szynki wędzone
  • Pasztety domowe
  • Kaszanka, salceson
  • Smalec ze skwarkami i majerankiem
  • Marynaty domowe
  • Pieczywo wiejskie

POPRAWINY
  • Żurek z kiełbaską
  • Schab panierowany
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Surówki
  • Zimna płyta (dania pozostałe z wesela)
  • Kawa, herbata, napoje
  • Ciasta, owoce
  • 0,5 litra piwa z nalewaka/osobę

DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE
  1. Płonąca szynka wieprzowa podana z kluseczkami śląskimi lub kopytkami w towarzystwie kapusty zasmażanej z białym winem
  2. Aromatyczne kaczki pieczone faszerowane jabłkami z majerankiem, w pomarańczach, po staropolsku podane z buraczkami na ciepło
  3. Królewski indyk nadziewany z nutą słodyczy lub nadziewany aromatycznym farszem mięsnym podany z glazurowanymi marcheweczkami
  4. Gąski pieczone pachnące ziołami, nadziane farszem z dodatkiem grzybków podane z ziemniaczkami opiekanymi i modrą kapustą
  5. Dzik pieczony pachnący lasem podany z kaszą gryczaną z dodatkiem grzybów leśnych
facebook