Menu:
Menu okolicznościowe
Menu na chrzciny
Wesele (przykładowe menu)
Uroczyste powitanie MŁODEJ PARY chlebem weselnym i solą
oraz lampką szampana
OBIAD
- Rosół z makaronem
- Pieczeń wieprzowa w sosie myśliwskim
- Filet drobiowy z migdałami i sezamem
- Wrzeciona ze schabu z pieczarkami
- Ziemniaki z koperkiem
- Surówki (3 rodzaje do uzgodnienia)
ZIMNA PŁYTA
- Schab pieczony ze śliwką, morelą
- Rolada z kurczaka faszerowana mięsem
- Karczek wieprzowy faszerowany pieczarką
- Rolada z boczku z majerankiem
- Roladki z łososiem wędzonym
- Szyneczki faszerowane musem chrzanowym
- Galaretka z kurczaka z warzywami
- Jajka po tatarsku
- Filet rybny po grecku
- Śledzik w oleju z cebulką
- Sałatka lwowska ze śledziem
- Sałatka fantazyjna z szynką
- Sałatka z kurczakiem i ananasem
- Sałatka jarzynowa
DODATKOWE DANIA CIEPŁE
- Kurczak faszerowany szpinakiem i serem pleśniowym z suszonymi pomidorami podany z ryżem szafranowym
- Schab po kijowsku
- Kotleciki mielone z pieczarkami
- Flaczki wołowe na rosole
- Barszczyk czerwony z kołdunami litewskimi
SŁODKIE SPECJAŁY
- Ciasta 150g/osobę (5 gatunków)
- Owoce sezonowe 100g/osobę
- Tort weselny 100g/osoba
DODATKI (bez limitu)
- Pieczywo mieszane
- Sos tatarski, chrzan, ćwikła
- Kawa z dodatkami
- Herbata z dodatkami
- Woda z cytryną
- Soki 100%, napoje gazowane i n/gaz.
STÓŁ WIEJSKI
- Swojskie kiełbasy
- Szynki wędzone
- Pasztety domowe
- Kaszanka, salceson
- Smalec ze skwarkami i majerankiem
- Marynaty domowe
- Pieczywo wiejskie
POPRAWINY
- Żurek z kiełbaską
- Schab panierowany
- Ziemniaki z koperkiem
- Surówki
- Zimna płyta (dania pozostałe z wesela)
- Kawa, herbata, napoje
- Ciasta, owoce
- 0,5 litra piwa z nalewaka/osobę
DODATKOWE ATRAKCJE KULINARNE
- Płonąca szynka wieprzowa podana z kluseczkami śląskimi lub kopytkami w towarzystwie kapusty zasmażanej z białym winem
- Aromatyczne kaczki pieczone faszerowane jabłkami z majerankiem, w pomarańczach, po staropolsku podane z buraczkami na ciepło
- Królewski indyk nadziewany z nutą słodyczy lub nadziewany aromatycznym farszem mięsnym podany z glazurowanymi marcheweczkami
- Gąski pieczone pachnące ziołami, nadziane farszem z dodatkiem grzybków podane z ziemniaczkami opiekanymi i modrą kapustą
- Dzik pieczony pachnący lasem podany z kaszą gryczaną z dodatkiem grzybów leśnych